HEIM > OPPLEV


OPPLEV

Kultur frå i går til i dag


Frå hardingfele til trippel backflip

I vestfylket av Telemark finn du folketradisjonen i levande live, både gjennom mat, musikk, kunst- og handverk og forteljarkunst. Samstundes finn du den innovative vesttelen, med sans for utvikling og nye idear, for å bevare folkelivet og busetnaden i denne delen av Noreg.

Frå vidde til sørlandsidyll

Seks innlandskommunar som strekker seg frå majestetiske fjell- og viddeområde i Vinje, til djupe dalar i kraftkommunen Tokke. Gjennom kanal- og turistkommunen Kviteseid og kultur- og sogesenteret Seljord, til mystiske og naturskjønne Fyresdal og ”sørlandsidyllen” Nissedal.

 

Vil du prøve deg som skodespelar eller statist? Eller veit du om ein gard som kan egne seg til kortfilminnspeling?

I Noreg har me lange tradisjonar innan vasskraft, olje, gas og mineral. Austlandet har Noregs desidert største offshoreklynge på eksport, og er i sterk vekst. Energimarknaden krev reduserte kostnadar, det er nye krav til effektivisering og nye måtar å organisere arbeidet på. Me konkurrer med nærmarknadar i Europa med 55 prosent lågare løningar, samt ein halvert oljepris.

Ta ein titt på alt du kan finne på i Vest-Telemark i sumar!

13. januar er offisiell opningsdato for Friluftslivets år 2015. Mål for året er å auke merksemda til friluftsliv og gje positive verknader på folkehelsa. Nærmiljøet, heilårsfriluftsliv, fritidsfiske og kulturminne er område som skal ha spesielt fokus dette året. Hovudmålgruppene er barn, ungdom, barnefamiliar og andre grupper som er lite fysisk aktive. Friluftsliv skal være enkelt og tilgjengeleg! Friluftslivets år har tidlegare vore arrangert i 1993 og 1995.

Vest-Telemarkrådet og prostidiakonen i Vest-Telemark oppmodar innbyggjarar i Vest-Telemark til å sjå utstillinga «Hvis klær kunne fortelle» som blir vist fram i regionen vår i løpet av dei neste to vekene. Utstillinga er ein dokumentasjon av omsorgssvikt, vald og overgrep mot barn. Saman med tekst fortel om lag tjue klesplagg og gjenstandar historia til nokre av desse.

28 okt 2014

Fyrstkomande laurdag 1. november, arrangerer Diakonatet i Vest-Telemark og Vinje kommune det årvisse verdiseminaret på Vinjehuset.

22 okt 2014

Det betyr at abonnentar no får full tilgang til «veslebladet» på nett – og det på alle flater; pc, nettbrett og mobil! 

7 juli 2014

Vest-Telemark er ein kontrastrik region med alt frå høgfjell og vidder til sandstrender og kystlandskap, frå tett trollskog til spennande Telemarkskanal.

19 juni 2014

Vinje kommune har som mål å vere ein av dei beste digitale kommunane i landet.

Hundre og tredve ungdomsskuleelevar frå Vinje var samla til verdiseminar på Vinjehuset på måndag.This site uses cookies. Read more about cookies here. Ikke vis denne meldingen igjen.